Zwanger of niet: hoe kom ik hier achter?

Het is weer vakantietijd en dat betekent dat veel Nederlanders naar andere landen trekken om te genieten van hun vakantie. Jongeren gaan vaak met een grote groep vrienden of vriendinnen op vakantie, maar ook alleenstaande mannen en vrouwen gaan bijvoorbeeld met groepsreizen naar het buitenland. In deze gevallen wil het nog wel eens voorkomen dat er één of meerdere dagen worden doorgebracht met iemand van het andere geslacht. De kans is dus reeël dat er seks is (geweest). Je zit er natuurlijk niet op te wachten om zwanger te worden van een one-night-stand, dus kun je maar beter zorgen dat je veilige seks hebt.

Veilig
In Nederland worden mensen er voortdurend op geattendeerd dat het van belang is om veilig seks te hebben met iemand van het andere geslacht. Wanneer je dit niet doet, bestaat de kans dat je een seksueel overdraagbare aandoening  (SOA) oploopt. Daarnaast kun je ook zwanger raken wanneer je geen voorbehoedsmiddelen gebruikt. Hier zit je al helemaal niet op te wachten. Veilig vrijen wordt daarom ook geadviseerd en al helemaal wanneer je in het buitenland seks hebt met een onbekende. Indien je toch onveilige seks hebt gehad met een man, doe je er goed aan om voor de zekerheid een zwangerschapstest te doen wanneer je eenmaal weer terug bent in Nederland. Hierdoor weet je zeker dat je over negen maanden niet alsnog een onverwachte souvenir krijgt uit het vakantieland waar je geweest bent.

Zwangerschapstest
Om uitsluitsel te krijgen of je al dan niet zwanger bent, kun je je beperken tot het zoeken van informatie op het internet. Dit is echter niet aan te raden, aangezien er allerlei verschillende info te vinden is. Om zekerheid te krijgen, kun je beter een zwangerschapstest kopen in de winkel. Deze kun je onder meer kopen bij de drogist bij jou in de buurt. Het is echter goed voor te stellen dat je dit hier liever niet koopt. In dat geval kun je onder meer bij heel veel online winkels terecht zoals Drogistgigant, Drogisterij Plus, Drogisthuis, DrogisterijDeals.nl en Drogisterij.net terecht. Hier kun je een zwangerschapstest online kopen en dat is voor jou mogelijk een stuk prettiger dan wanneer je naar een fysieke winkel moet. Dit rijtje komt trouwens rechtsstreek uit de drogisterijen die met de beste drogisterij beoordelingen uit de bus komen op nederlandreview (een ervaringensite). Kijk bijvoorbeeld bij drogisterij.net ervaringen wat anderen van een bedrijf vinden.

Betrouwbaar
Over het algemeen genomen is 99 procent van de zwangerschapstesten betrouwbaar te noemen. In slechts één van de honderd gevallen zou het dus niet betrouwbaar zijn. Je krijgt met een test dus definitief uitsluitsel over of je wel of niet zwanger bent. Aan het online kopen van een zwangerschapstest bij één van de bovengenoemde bedrijven zitten voor jou misschien nadelen. Zo kan het zijn dat je nog nooit van de organisaties gehoord hebt, wat je ervan kan weerhouden om er toch niet te bestellen en geen zwangerschapstest te doen. Om meer over het bedrijf te weten te komen, doe je er goed aan om ervaringen van eerdere klanten door te lezen. Het kan hier bijvoorbeeld gaan om reviews of beoordelingen die zijn achtergelaten op NederlandReview. Op deze manier weet je of het bedrijf in kwestie betrouwbaar is en of jij er je zwangerschapstest kunt bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *