Symptomen zwangerschap

De symptomen van zwangerschap

Als u zwanger bent zult u waarschijnlijk meerdere symptomen vertonen hiervan. U kunt een online zwangerschapstest doen om te controleren welke symptomen van zwangerschap u vertoont en waar u op moet letten. Het verschilt per vrouw welke symptomen u zult ervaren. Er is dus geen reden tot paniek als bepaalde symptomen voor u niet van toepassing zullen zijn. De meest voorkomende symptomen als ochtendmisselijkheid, gevoelige tepels en krampen in de buik en baarmoederstreek zijn echter wel veelvoorkomend bij zwangerschap. Vooral symptomen die niet direct lichamelijk zijn zoals stemmingswisselingen en prikkelbaarheid zijn sterk afhankelijk van u als persoon. Het is dus heel goed mogelijk dat u hier erg veel last van heeft terwijl een ander er totaal geen last van heeft of omgekeerd natuurlijk.

Vanaf wanneer krijg ik de eerste symptomen?

De eerste symptomen van zwangerschap is natuurlijk het uitblijven van de menstruatie. Toch kan het zijn dat u gewoon blijft menstrueren tijdens de zwangerschap. Vooral in de eerste maand van de zwangerschap is dit niet geheel ongebruikelijk en kan het daarom zijn dat met name andere symptomen, zoals bijvoorbeeld hierboven genoemd, zich eerder voordoen. Over het algemeen zullen de eerste symptomen zichtbaar worden vanaf ongeveer de datum dat u ongesteld zou moeten worden (of misschien zelfs ongesteld wordt).

Wat moet ik doen als ik symptomen vertoon van zwangerschap?

Als u vermoed zwanger te zijn en de symptomen ervan begint te merken is het verstandig om zo snel mogelijk vast te stellen of u daadwerkelijk zwanger bent. Het kan in veel gevallen namelijk zo zijn dat dit, ondanks alle symptomen, niet het geval is. Er is bijvoorbeeld bekend dat stress kan veroorzaken dat uw menstruatie een maand uitgesteld wordt. Een zwangerschapstest kan u uitsluitsel geven of u zwanger bent of niet. U kunt ervoor kiezen deze test zelf te doen door middel van een eenvoudige test die u zelf thuis kunt uitvoeren. Het is ook mogelijk om hiervoor uw huisarts te raadplegen. Voor een betrouwbaar resultaat wordt aangeraden dit pas te doen vanaf, minimaal, de datum dat de menstruatie had moeten plaatsvinden. De betrouwbaarheid van een negatief resultaat voor deze datum is vrij klein omdat de stoffen waarop getest wordt zelfs bij een zwangerschap nog niet goed waarneembaar zouden zijn voor de zwangerschapstesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *