Zwanger worden

Iedereen kent de stappen van het leven wel: afstuderen, geschikte baan vinden, op je zelf gaan wonen en natuurlijk een gezinnetje beginnen. Nadat je vaak hebt gepraat met je partner zijn jullie het erover eens dat het wel tijd is voor een baby. Maar wat komt er allemaal bij kijken? De meeste mensen onderschatten wat het betekend om een baby te krijgen. Wij willen je graag inlichten en helpen zodat je zelfverzekerd en geen stress heeft tijdens de zwangerschap. De eerste vraag is altijd hoe weet ik nou of ik zwanger ben? Als je denkt dat je symptomen van zwangerschap heeft kunt u via internet vragen beantwoorden en deze wijzen uit of u daadwerkelijk zwanger bent. Als de test bevestigt of u eventueel zwanger kunt zijn is het tijd om een zwangerschapstest te kopen in de winkel of om een afspraak maken bij een huisarts.

 

 

Zwangerschap

Zwangerschap is een heel proces waar veel bij komt kijken. Daarom bieden wij bij Verwacht een helpende hand die u helpt voor, tijdens en na de bevalling. Je doorloopt een aantal stappen die ervoor zorgen dat je helemaal klaar bent voor de bevalling. Tijdens het hele zorgproces krijg je een verloskundige die je bij de zorg helpt. De verloskundige die jouw helpt ,ook wel casemanager genoemd, is iemand waar je altijd bij terecht kan voor hulp en/of advies.

 

Tijdens de zwangerschap krijg je ongeveer 5 echo’s die kijken of alles goed gaat met de baby. Je moet ook rekening houden met zaken als: Zwangerschapsverlof, ziektekostenpolis, erkenning, kraamzorg ect. Als je je al hebt ingelezen voor de bevalling is dat uitstekend maar geen zorgen als je dit nog niet hebt gedaan want wij kunnen je altijd helpen/informeren daardoor kom je nooit voor verrassingen te staan.

 

Bevalling

 

Je hebt twee opties waar je voor kunt kiezen waar je de bevalling laat plaatsvinden. Het is belangrijk dat je op een prettig plek bevalt. Dit kan zowel thuis zijn als op het ziekenhuis. Sommigen vinden het fijn om in hun eigen omgeving te bevallen maar sommigen vinden het ook fijn om in het ziekenhuis te bevallen vanwege een veilig gevoel. Dit is geheel je eigen keuze. Bij thuisbevalling zijn er wel een paar puntjes waar je rekening mee moet houden. Lijkt je thuis bevallen interessant kijk dan hier voor meer info.

 

Eindelijk is de baby er!

 

Het is zover… De baby is er! Ook na de bevalling helpen wij maar ook laten wij je natuurlijk genieten en zullen dus ook niet meer tot last zijn behalve als je graag nog informatie wilt of andere even wil evalueren met ons over hoe het is gegaan en wat je er van vond.

 

We hebben geprobeerd je zo goed mogelijk in te lichten maar er komt natuurlijk meer bij kijken dan alleen het bovenstaande. Voor meer info kun je altijd terecht bij onze site www.verwachtverloskundigen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *